Přírodní vepřový řízek - recept

Přírodní řízek je snad nejjednodušším způsobem přípravy vepřového masa. Přírodní vepřový řízek dle tohoto receptu je velmi chutný a vzhledem k použitým surovinám dostupný recept.


Kategorie:
Hlavní jídla, Vepřové maso
Počet osob:
4
Doba přípravy:
15 minut
Přírodní vepřový řízek
Suroviny:

600 g vepřové krkovice
grilovací koření
steakové koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup vaření:

Abychom si pochutnali na opravdu dobrém přírodním řízku, musíme věnovat něco času výběru masa. Přírodní řízky jsou velmi chutné z vepřové krkovice, která je poměrně šťavnatá. Alternativně můžeme použít i vepřovou kýtu, ale v takovém případě je třeba počítat, že budou řízky spíše sušší, naopak velmi chutná je vepřová panenka, která je ovšem finančně náročnější.

Vepřové maso nejdříve omyjeme studenou vodou a necháme okapat, případně osušíme. Řízky krájíme vždy napříč přes vlákna, stejně jako u řízků obalovaných. Plátky vepřového lehce naklepeme paličkou, pokud použijeme místo krkovičky kýtu, je lepší je naklepat více. Naklepané maso mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Poté dáme plátky masa do misky, zalijeme olejem a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladničce. Marinováním maso lépe natáhne koření, ale pokud je nepřipravujeme předem, postačí řízky pouze okořenit a rovnou osmažit.

Připravené řízky smažíme zprudka na rozpáleném oleji po dobu čtyř minut z každé strany. Pokud nakrájíme maso na slabší plátky, případně je více naklepeme dotenka, je vhodné dobu tepelné úpravy zkrátit, aby maso zůstalo šťavnaté. Přírodní vepřové řízky servírujeme okamžitě po usmažení a podáváme je s vařenými brambory, smaženými bramborovými hranolky nebo jenom tak s čerstvým pečivem. K takto upravenému vepřovému se skvěle hodí zeleninová obloha nebo zeleninový salát.

Tip: Stejným způsobem můžeme připravit i řízky kuřecí. Alternativně můžeme maso namísto smažení na pánvi upéci v troubě. Pečení bude sice trvat o něco déle, ale řízky budou také velmi chutné.



O receptu Přírodní vepřový řízek
vloženo dne: 04.04.2012
upraveno dne: 04.04.2012
zobrazeno: 2527x, uvařeno: 1x
recept vložil/a: Martin

Hodnocení receptu
Ohodnoť recept:


Celkové hodnocení: 3.4
Počet hodnocení: 25
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Další fotografie k receptu Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Fotka: Martin



Napiš svůj názor na recept:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku




Komentáře
05.04.2012, 00:27 | Martin
Moc jsme si pochutnali, přírodní řízky z vepřového jsou naprosto vynikající záležitost palec

 



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Recepty jako Přírodní vepřový řízek:

Smažený vepřový řízekSmažený vepřový řízek recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší











© Top Vaření - recepty
Hledání v receptech
Navštivte také
Recepty
Těhotenství a miminka
Akvarijní ryby a rostliny
Palačinky - recepty