Kokosky - recept

Dobré kokosky na Vaši vánoční tabuli připravíte podle tohoto receptu velmi snadno. Nadýchané, sněhově bílé a křupavé kokosky nesmí chybět na žádné Vánoce. Když si navíc upečete kokosky sami, provoníte při jejich pečení celý byt a dodáte domovu tu pravou vánoční atmosféru.


Kategorie:
Vánoční cukroví
Počet osob:
10
Doba přípravy:
60 minut

Suroviny:

320 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g drceného kokosu
4 vajíčka
malá špetka soli

Postup vaření:

Základem kokosek je sníh ušlehaný z bílků. Bílky oddělíme od žloutků a opravdu lehounce osolíme. Potom bílky metlou nebo šlehačem vyšleháme na hustý sníh. Do sněhu za stálého šlehání postupně přidáme oba cukry a po cukrech vmícháme drcený kokos. Množství kokosu si upravíme tak, aby byla směs na kokosky opravdu hustá a šly z ní tvořit hrudky - kokosky. Ty budeme odebírat čajovou lžičkou a klást na plech vyložený pečícím papírem. Kokosky se nesnažíme uhladit, naopak necháme kokos, aby na povrchu kokosek tvořil výstupky. Kokosky tak vypadají mnohem lépe. Kokosky pečeme v troubě předehřáté na 100° C přibližně 60 minut. V průběhu pečení a zejména ke konci hlídáme, zda nám kokosky nehnědnou. Vánoční kokosky by totiž měly být bílé. Upečené kokosky necháme vychladnout a poté je dáme v uzavřené papírové krabici odležet na chladné místo nejméně na dva týdny. Čerstvě upečené kokosky jsou totiž tvrdé, a proto je třeba kokosky péci s dostatečným předstihem před vánočními svátky.



O receptu Kokosky
vloženo dne: 03.11.2012
upraveno dne: 03.11.2012
zobrazeno: 833x
recept vložil/a: Martin

Hodnocení receptu
Ohodnoť recept:


Celkové hodnocení: 2.93335
Počet hodnocení: 15
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Napiš svůj názor na recept:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku




Komentáře



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Recepty jako Kokosky:











© Top Vaření - recepty
Hledání v receptech