Domácí játrová paštika - recept

Průmyslově vyráběné paštiky a pomazánky mají zpravidla dvě nevýhody. Není v nich až tak moc masa a nebývají chuťově až tak výrazné. Přitom vyrobit si domácí játrovou paštiku, která provoní celý byt a poskytne opravdový gurmánský zážitek je tak jednoduché.


Kategorie:
Pomazánky, Chuťovky, Vnitřnosti
Počet osob:
10
Doba přípravy:
60 minut
Domácí játrová paštika
Suroviny:

500 g kuřecích jater
100 g másla
30 g loupaných mandlí
3 cibule
8 stroužků česneku
2 lžíce majoránky
1 lžička tymiánu
1 lžička mleté papriky
mletý černý pepř
100 ml vína
100 ml vody
1 sáček želatiny
sůl
olej

Postup vaření:

Oloupané mandle dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme stát, aby mandle změkly. Cibuli si nakrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na rozpáleném oleji, než zesklovatí. Poté přidáme k cibuli játra, opepříme a orestujeme po dobu přibližně deseti minut. Poté játra dochutíme lžící majoránky a tymiánem a dále dusíme na mírném ohni. Když jsou játra zcela hotová, rozmixujeme je tyčovým mixérem, ale pouze na jedné straně hrnce. Výsledkem by měl být jemný játrový krém s většími kousky jater (pokud jsou příliš velké, tak je rozmáčkneme vidličkou o dno hrnce). V tuto chvíli již můžeme paštiku osolit a přidat zbylou majoránku a mletou sladkou papriku pro vylepšení barvy. V dalším kastrolu si krátce svaříme víno s vodou, odstavíme ze sporáku a v této směsi rozpustíme želatinu. Vinnou želatinu nalijeme do paštiky, přidáme scezené mandle a paštiku dobře promícháme. Protože jsme játra tepelně zpracovali již na začátku, můžeme paštiku bez obav ochutnat a dle chuti dosolit, dopepřit, případně doplnit česnek nebo jiné koření dle vlastní chuti. Hotovou játrovou paštiku nalijeme do vhodné formy a necháme vychladnout při pokojové teplotě, později paštiku zakryjeme a uložíme do chladničky.



O receptu Domácí játrová paštika
vloženo dne: 10.04.2012
upraveno dne: 10.04.2012
zobrazeno: 1522x, uvařeno: 1x
recept vložil/a: Martin

Hodnocení receptu
Ohodnoť recept:


Celkové hodnocení: 2.8182
Počet hodnocení: 22
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Další fotografie k receptu Domácí játrová paštika




Napiš svůj názor na recept:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku




Komentáře



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Recepty jako Domácí játrová paštika:

Domácí lučina z jogurtu recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí citronádaDomácí citronáda recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší











© Top Vaření - recepty
Hledání v receptech
Navštivte také
Recepty
Těhotenství a miminka
Akvarijní ryby a rostliny
Palačinky - recepty